Kompania Piwowarska

Aby wejść na stronę, potwierdź, że jesteś osobą pełnoletnią.

Niepoprawny format daty!

Ten serwis, jak alkohol, przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Alkohol. Tylko dla pełnoletnich

    Budujemy przyszłość, z której możemy być dumni

    Dążymy do neutralności węglowej naszych browarów oraz całego łańcucha wartości

    Raport zrównoważonego rozwoju 2023

    We wszystkich obszarach naszej działalności dążymy do wywierania pozytywnego wpływu na otoczenie społeczne i środowisko naturalne. Zobacz, jak to robimy!

    Nowe sposoby na ograniczenie zużycia opakowań ‑ stawiamy na wielokrotne użycie!

    Działamy dla ludzi i środowiska – wsparcie i troska w każdym aspekcie

    Woda to jeden z kluczowych składników do warzenia piwa

    Naszym celem jest zabezpieczenie zasobów dobrej jakości wody zarówno dla naszych browarów, jak i społeczności, w których działamy.

    Odpowiedzialność przede wszystkim: wspieramy świadome spożycie alkoholu

    Piwa bezalkoholowe ‑ smaczna i bezpieczna alternatywa na każdą okazję

    Przestrzeganie
    norm etycznych

    Nasza strategia
    Lepsza Przyszłość 2030

    Zrealizujemy naszą strategię Lepsza Przyszłość 2030,
    gdy wszyscy się w nią zaangażujemy i każdy z nas odegra w niej swoją rolę

    Nasze cele
    2030
    • Średnie zużycie wynoszące 2,75 l wody na litr piwa.
    2030
    • Zużywanie poniżej 3 l wody do wyprodukowania litra piwa we wszystkich browarach.
    2030
    • Zrównoważone wykorzystywanie wody we wszystkich browarach.
    Działamy na rzecz ochrony środowiska

    Naszym celem jest zabezpieczenie zasobów dobrej jakości wody zarówno dla naszych browarów, jak i społeczności, w których działamy.

    Woda to jeden z najważniejszych składników niezbędnych do uwarzenia piwa. Z uwagi na zmiany klimatyczne niedobór wody staje się problemem także w regionach, w których nigdy dotąd o tym nie słyszano. Naszym celem jest zabezpieczenie zasobów dobrej jakości wody zarówno dla naszych browarów, jak i społeczności, w których działamy.

    1

    Sporo już dokonaliśmy w zakresie ograniczenia zużycia wody.

    Na przestrzeni ostatnich dziesięciu lat zredukowaliśmy zużycie wody do najniższego poziomu w branży, zarówno w Europie, jak i na świecie. A to jeszcze nie koniec.

    Dowiedz się więcej
    2

    Do 2030 roku planujemy uzyskać w Europie średnie zużycie wody na poziomie 2,75 litrów na litr uwarzonego piwa.

    Jednocześnie zobowiązujemy się wykorzystywać do uwarzenia litra piwa mniej niż 3 litry wody w każdym z naszych europejskich browarów.

    Dowiedz się więcej
    3

    Skoncentrujemy się na wydajności operacyjnej oraz zainwestujemy w nowe technologie,

    które ograniczą zużycie wody do minimum, przy jednoczesnym zachowaniu najwyższej jakości produktów i standardów higieny. Będziemy angażować się w działania chroniące zasoby wodne, realizowane w społecznościach w których działamy oraz w ramach łańcucha dostaw Grupy Asahi, której częścią jest Kompania Piwowarska.

    Dowiedz się więcej

    Raport Zrównoważonego Rozwoju

    Jeszcze więcej informacji na temat naszych działań i osiągnięć w roku 2023
    znajdziesz w kompletnej wersji raportu.

    Przeczytaj raport w całości
    Więcej na temat

    Naszych działań na rzecz
    zrównoważonego rozwoju

    Lechendy idą z wiatrem zmian! Lech jest warzony dzięki energii z wiatru

    Ludzie wykorzystują wiatr do różnych celów: żeglowania, latania, a jak się okazuje, można go używać także do warzenia piwa.

    Przeczytaj
    Montujemy nowoczesny system pomp ciepła w poznańskim browarze

    Kompania Piwowarska kontynuuje działania na rzecz redukcji emisji CO2 instalując w kolejnym swoim browarze – Lech Browary Wielkopolski nowoczesny system odzyskiwania energii oparty na pompach ciepła.

    Przeczytaj
    Zrównoważony rozwój fundamentem naszej strategii biznesowej

    Warzone z wykorzystaniem energii wiatrowej, w sposób pozwalający na rekordową oszczędność wody i sprzedawane w niemal połowie w opakowaniach wielokrotnego użytku – już dziś piwo Kompanii Piwowarskiej powstaje z poszanowaniem zasobów naturalnych i otoczenia.

    Przeczytaj